30 кілометрів від Києва за 30 гривень: жителі Українки домагаються зменшення цін на проїзд

Читать на русском
Жителі міста Українка Обухівського району, розташованого лише за 30 кілометрів від Києва, протестують проти підвищення цін на проїзд у приміських маршрутках.

Жителі міста Українка Обухівського району, розташованого лише за 30 кілометрів від Києва, протестують проти підвищення цін на проїзд у приміських маршрутках.

Про це повідомляє «Слово і Діло» з посиланням на повідомлення жительки міста Українка Неллі Сидорової на своїй сторінці в соцмережі.

У Києві хочуть відмовитися від маршруток. Що для цього потрібно та чи впровадять єдиний квиток?У Києві до 2024 року планують відмовитися від маршруток та оновити парк автобусів, тролейбусів і трамваїв. Що з цього вийде, розбирались експерти.

Так вона розповіла, що проїзд у маршрутках до Києва з Обухова та Українки подорожчав на 10 гривень всього за три місяці й становить зараз 30 гривень. Був написаний запит до ТОВ «Обухівтранс» з проханням прокоментувати законність подорожчання. Також активісти надіслали скаргу до Київського обласного відділення Антимонопольного комітету.

«Коли долар декілька років назад погнали вгору й він був 31 гривня з прогнозом до 40, проїзд підняли з 15 до 20 з урахуванням прогнозу на 40. Народ обурився й апетити з 20 таки опустилися до 18. Потім за долара, який упав, ніхто цін не опустив, а навпаки, було підвищення на 20, 22, 25, тобто взагалі без будь-яких причин. Просто так – забаганки. Тепер за долара 28 із прогнозом до тих же 40 (тобто які були враховані при першому підвищенні)!!! вони піднімають ціну до 30. Бензин, до речі, коштував при першому стрибку долара й підвищенні проїзду до 18 точно стільки ж, як і зараз. Те ж саме робиться і з цінами на продукти саме з розрахунком на мовчання натовпу. Тобто, з одного боку, падлюча влада народ гнобить до неможливості, а з іншого – самі ж співгромадяни-підприємці гноблять споживачів (покупців) без жодного докору сумління», – описала Сидорова передісторію подорожчання проїзду в Facebook.

Раніше стала відома ціна проїзду платними дорогами України.

Також нагадаємо, в Полтаві знизили вартість проїзду в громадському транспорті.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: