Подорожчання проїзду: на скільки підвищать зарплати транспортникам

Читать на русском
Саме низькими зарплатами працівників транспортної сфери влада столиці пояснювала різкий стрибок тарифів.

Київпастранс та Київський метрополітен збираються підняти зарплату співробітникам на 5-20%, в той час як проїзд в столиці подорожчав майже в два рази.

Про це пише Киев.Власть, передає Слово і Діло

Згідно з відповіддю Департаменту транспортної інфраструктури КМДА, столичні комунальні перевізники планують підвищення зарплат своїм співробітникам в 2018 році.

Так, в Київпастрансі протягом другого півріччя 2018 року планується підвищення зарплати співробітникам на 21% в три етапи.

З 1 липня цього року - на 10% (водіям - на 15%), з 1 жовтня - на 15% і з 1 грудня - на 5% (включаючи керівництво підприємства). Загалом, середню зарплату по підприємству планується підвищити на 21%.

У листі наголошується, що зараз середній рівень зарплати на підприємстві становить 9214 гривень, а у керівництва - 9390 грн.

Скільки кияни витрачали на проїзд: аналіз цін за останні 55 роківНайдешевшим проїзд у громадському транспорті в Києві був у 1992 році, коли люди витрачали лише 2 відсотки свого заробітку. Але через чотири роки вартість проїзду досягла свого історичного максимуму.

Середня зарплата в Київському метрополітені в першому півріччі склала 12838 гривень, при цьому у керівного складу - 17599 гривень.

«Підвищення зарплати передбачається в рамках фінплану підприємства на цей рік: з 1 липня - на 5%, а з 1 грудня - ще на 5%», - сказано в листі.

«Питання щодо додаткового підвищення зарплати працівникам підприємства від перегляду тарифів на перевезення пасажирів буде оброблене фахівцями підприємства з урахуванням фактичних показників доходів від перевезення пасажирів метрополітеном», - відзначили в листі Департаменту транспортної інфраструктури КМДА

Раніше аналітики порталу з’ясували, як змінювалася вартість проїзду в київському транспорті.

«Слово і Діло» повідомляло, що в соціальних мережах думають про подорожчання проїзду в столиці.

Також «Слово і Діло» розбиралося, що з приводу тарифів на проїзд у транспорті обіцяють чиновники.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: