Поліція обшукала експерта й вилучила документи у справі «рюкзаків Авакова»

Читать на русском
Поліцейські обшукали офіс експерта, який проводив першу експертизу у справі рюкзаків для Національної гвардії.
Національна поліція

Слідчі Національної поліції обшукали офіс експерта Надії Бугрової, яка оцінювала збитки в так званій справі «рюкзаків Авакова».

Про це йдеться в ухвалі Хмельницького міськрайонного суду Хмельницької області, повідомляє «Слово і Діло».

Як вказується в документі, 8 листопада слідчі поліції провели обшук в офісі ТОВ «Бюро судових експертиз «Надія» в Києві. Під час слідчих дій слідчі вилучили висновки експерта, серед яких зшиті документи з обкладинкою з написом «матеріали кримінального провадження №42015000000001349 від 7 липня 2015 року» на 165 аркушах. Зазначене провадження й є так званою справою «рюкзаків Авакова».

Також поліцейські обшукали столичні квартири, де вилучили різні документи ТОВ «Бюро судових експертиз «Надія», в тому числі статут, правовстановлюючі документи тощо. На зазначені речі суд наклав арешт.

В інших ухвалах у цій справі зазначається, що Слідче управління Головного управління Нацполіції в Хмельницький області проводить досудове розслідування в провадженні за фактом імовірного зловживання службовим становищем службовими особами суб'єктів підприємницької діяльності, зокрема державних підприємств Міністерства оборони. За версією слідства, використовуючи своє службове становище, всупереч інтересам підприємства, з корисливих мотивів та в інтересах третьої особи ТОВ «Центр правової допомоги «Правозахист», за попередньою змовою з останніми, здійснювали замовлення на проведення товарознавчих експертиз майна підприємств у ТОВ «Центр правової допомоги «Правозахист» з метою отримання висновків із заниженою експертною вартістю майна. Слідчі вказують, що при цьому службовців достовірно знали про відсутність у вказаного ТОВ відповідного дозволу на проведення таких експертиз із заниженою вартістю та здійснювали їх оплату, внаслідок чого заподіяні тяжкі наслідки державним інтересам та інтересам окремих підприємств, які виразилися в завданні матеріальних збитків в сумі понад 396 тисяч гривень.

Як вказує поліція, директор БСЕ «Надія» Надія Бугрова в 2011-2016 роках, працюючи в ТОВ «Центр правової допомоги «Правозахист», проводила товарознавчі експертизи, у висновках яких свідомо занижувала вартість об'єктів дослідження. У 2016 році вона створила Бюро експертиз, будучи його директором і єдиним працівником та продовжила проводити товарознавчі експертизи, використовуючи вказане товариство. Під час виконання вказаних експертних досліджень Бугрова нібито використовувала недійсні документи, які підтверджують її кваліфікацію.

Нагадаємо, Київський апеляційний суд поставив крапку в справі «рюкзаків Авакова». Пізніше стало відомо, що суд вважає Центр протидії корупції не заявником {embe. Раніше суд затвердив угоду між фігурантом справи «рюкзаків Авакова» та САП. Він також відшкодував завдані збитки.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: