Омеляну повернули закордонні паспорти

Читать на русском
Керівник Мінінфраструктури зміг забрав документи для виїзду за кордон, а його запобіжний захід сплив.
Володимир Омелян і адвокат

Міністр інфраструктури Володимир Омелян, якого підозрюють у незаконному збагаченні та декларуванні недостовірної інформації, забрав свої закордонні паспорти, що вилучалися як запобіжний захід.

Про це він сказав «Українській правді» в понеділок, 19 листопада, повідомляє «Слово і Діло».

Дія запобіжного заходу, обраного судом для міністра, завершилася 15 листопада. Обрати новий слідство не просило.

«Я лише сьогодні забрав паспорти, тому що був фізично у відрядженні ... Для мене особисто нез'ясованим залишається питання, для чого було це все з помпою такою робити», – зазначив Омелян.

Наразі він і його адвокати ознайомлюються з матеріалами справи.

Як відомо, 13 вересня детективи НАБУ повідомили Омеляну про підозру в незаконному збагаченні та декларуванні недостовірної інформації. За даними слідства, Омелян із 2008 року до квітня 2015 року витратив щонайменше 3,45 млн грн гривень, що не співпадає з його доходами. За інформацією Бюро, міністр у період із 2000 року до квітня 2018 року отримав 2,17 млн грн офіційного доходу. Детективи НАБУ також з'ясували, що в 2015 році Омелян набув у власність активи, законність підстав отримання яких не підтверджена доказами й вартість яких значно перевищує його законні доходи. Йдеться про новий позашляховик BMW X5 2015 року випуску, готівку в сумі 90 тисяч доларів та 25 тисяч євро. Загальна вартість таких активів на той час становила 4,23 млн грн.

Крім того, слідство встановило факти внесення міністром інфраструктури недостовірних відомостей до електронних декларацій. Так, у е-декларації за 2015 рік вартість незадекларованих міністром активів, які перебувають у власності чи користуванні, а також видатків становила щонайменше 3,034 млн грн, у 2016-му – понад 8,024 млн грн.

Нагадаємо, НАБУ завершило розслідування «незаконного збагачення» Омеляна. Раніше суд заарештував майно міністра.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: