НАБУ завершило розслідування «незаконного збагачення» Омеляна

Читать на русском
У Національному бюро закінчити слідство за фактом можливого незаконного збагачення керівника Мінінфраструктури.
Володимир Омелян і адвокат

Детективи Національного антикорупційного бюро завершили розслідування кримінального провадження за підозрою міністра інфраструктури Володимира Омеляна в незаконному збагаченні та декларуванні недостовірної інформації.

Про це журналісту «Слова і Діла» розповіли в Спеціалізованій антикорупційної прокуратури.

«Міністру інфраструктури та його адвокатам відкрили матеріали досудового розслідування», – зазначив співрозмовник.

За інформацією журналіста «Слова і Діла», всього матеріали справи налічують близько 40 томів.

Як відомо, 13 вересня детективи НАБУ повідомили Омеляну про підозру в незаконному збагаченні та декларуванні недостовірної інформації. За даними слідства, Омелян із 2008 року до квітня 2015 витратив щонайменше 3,45 млн грн гривень, що не співпадає з його доходами. За інформацією Бюро, міністр у період із 2000 року до квітня 2018 року отримав 2,17 млн грн офіційного доходу. Детективи НАБУ також з'ясували, що в 2015 році Омелян набув у власність активи, законність підстав отримання яких не підтверджена доказами й вартість яких значно перевищує його законні доходи. Йдеться про новий позашляховик BMW X5 2015 року випуску, готівку в сумі 90 тисяч доларів та 25 тисяч євро. Загальна вартість таких активів на той час становила 4,23 млн грн.

Крім того, слідство встановило факти внесення міністром інфраструктури недостовірних відомостей до електронних декларацій. Так, у е-декларації за 2015 рік вартість незадекларованих міністром активів, які перебувають у власності чи користуванні, а також видатків становила щонайменше 3,034 млн грн, у 2016-му – понад 8,024 млн грн.

Нагадаємо, 14 вересня суд відпустив Омеляна на поруки. Пізніше НАБУ дозволило міністру інфраструктури залишити Україну. Також суд заарештував майно Омеляна.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: