Зведення штабу ООС 19 листопада: 16 обстрілів, втрат немає

Читать на русском
За минулу добу бойовики 16 разів відкривали вогонь по позиціях Збройних сил України, без втрат, повідомили в прес-центрі штабу операції Об'єднаних сил (ООС).

За минулу добу бойовики 16 разів відкривали вогонь по позиціях Збройних сил України, без втрат, повідомили в прес-центрі штабу операції Об'єднаних сил (ООС).

Про це повідомляє «Слово і Діло» з посиланням на інформацію штабу ООС.

Чому Україні важливо залучити турецьких миротворців на Донбас?Порошенко запропонував Туреччині увійти до складу майбутньої миротворчої місії ООН на Донбасі. Оцінили ініціативу експерти.

«Російські окупанти 16 разів відкривали вогонь по позиціях наших військ. При цьому ворог 5 разів застосовував озброєння, заборонене мінськими угодами, в тому числі і артилерію... В ході бойових дій жоден військовослужбовець Об'єднаних сил не постраждав», - йдеться в звіті.

З гранатометів різних систем, великокаліберних кулеметів і стрілецької зброї незаконні збройні формування обстрілювали українські позиції в районах населених пунктів Жолобок, Новотошківське, Світлодарськ, Майське, Верхньоторецьке, Авдіївка, Красногорівка, Павлопіль, Водяне та Гнутове.

Крім того, на опорні пункти ООС поблизу Новотошківського і Світлодарська противник здійснював вогневий вплив із мінометів калібру 120-мм. Позиції Об'єднаних сил в районах Майського і Жолобка бойовики обстрілювали з мінометів 82-го калібру і артилерії калібру 122-мм.

За даними української розвідки, протягом 18 листопада, троє бойовики було знищено і ще 4-о - поранені.

«З початку доби, ворог, з мінометів калібру 120-мм, великокаліберних кулеметів і стрілецької зброї, здійснив обстріл наших позицій в районі Жолобка. Втрат не допущено», - додали в штабі ООС.

Нагадаємо, США виступають за розміщення місії ООН на Донбасі.

Також стало відомо, на Донбас вирушила нова партія гуманітарної допомоги.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: