Ватикан передав Україні мільйони євро для Донбасу

Читать на русском
У католицьких церквах Європи провели збір пожертвувань для усіх постраждалих на сході України.

Постраждалі внаслідок військових дій на Донбасі отримали допомогу на суму понад 15 мільйонів євро в рамках гуманітарної місії Папи Римського Франциска.

Як пише «Слово і Діло», про це на прес-конференції в суботу, 17 листопада, повідомив архієпископ Клаудіо Гуджеротті, передає Інтерфакс-Україна.

«Молитва за Україну»: Папа Римський вшанував пам'ять жертв ГолодоморуПід час традиційної недільної проповіді, яка проходить на площі Святого Петра Папа Римський вшанував пам'ять жертв Голодомору.

Він уточнив, що під час проведення акції Папа для України в католицьких церквах Європи провели збір пожертвувань.

Гуджеротті зазначив, що результат дуже щедрий, адже вдалося зібрати більше 11 мільйонів євро, до яких Папа Римський додав ще 5 мільйонів зі своїх особистих фондів.

Голова технічного секретаріату акції, єпископ-помічник Львівської архідієцезії Римо-католицької церкви в Україні Едуард Кава розповів, що із зібраних коштів 6,2 мільйона євро направили на забезпечення теплом будинків і соціальних об'єктів на Донбасі. Такого роду допомогу отримали 107 тисяч жителів Донбасу.

Ще 2,4 мільйона євро пішли на медичне забезпечення 440 тисяч постраждалих, 5,7 мільйона євро - на забезпечення товарами продовольства і гігієни.

Окрім того, мільйон євро витратили на надання психосоціальної підтримки дітей та їхніх батьків через центри психологічного відновлення і за допомогою організації відповідних дитячих таборів.

Зрештою, загальна сума, яку направили для допомоги постраждалим жителям Донбасу, становить 15,3 мільйона євро.

Нагадаємо, у травні Папа Римський Франциск зустрівся з українськими військовими.

Також Папа Римський заявив, що починає і закінчує день по-українськи.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: