У штабі ООС розповіли про ситуацію на Донбасі

Читать на русском
У четвер, 15 листопада, російсько-окупаційні війська вісім разів порушили режим припинення вогню на Донбасі, один військовослужбовець отримав поранення.

У четвер, 15 листопада, російсько-окупаційні війська вісім разів порушили режим припинення вогню на Донбасі, один військовослужбовець отримав поранення.

За даними прес-центру ООС, бойовики чотири рази застосували заборонене мінськими угодами озброєння, пише «Слово і Діло». Вночі бойовики застосували міномети калібру 82 і 120 мм по позиціях ООС в районах населених пунктів Шуми і Південне. Під час обстрілу втрат серед військовослужбовців Об'єднаних сил і цивільних осіб не допущено, однак повністю знищені два житлових будинки мирних жителів Південного.

Карта ООС: ситуація на сході України на 15 листопадаСитуація на сході країни станом на 15 листопада 2018 року за даними РНБО України, прес-центру ООС, Міністерства оборони, журналістів і волонтерів.

«Вогневі позиції окупантів, як зазвичай, були розташовані посеред житлових кварталів Горлівки. Об'єднані сили вогонь по населеним пунктам не відкривали, проте, випадок застосування противником забороненої зброї і ведення вогню під прикриттям мирних жителів задокументований, всі матеріали передані до міжнародних організацій, що здійснюють судову діяльність у сфері військових злочинів», - відзначили в штабі.

Біля хутора Вільного бойовики двічі вели прицільний вогонь із гранатометів, великокаліберних кулеметів, озброєння БМП-1, стрілецької зброї і мінометів 82-го калібру.

Обстріли бойовиків, без застосування важкого озброєння, фіксувалися поблизу населених пунктів Станиця Луганська, Малинове і Авдіївка. Ситуація в районі проведення операції залишається під контролем українських військовослужбовців, резюмували в штабі.

Нагадаємо, на Донбас вирушила нова партія гуманітарної допомоги.

Також відзначимо, жителі окупованого Донбасу були змушені проголосувати на псевдовиборах.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: