Стеження за синагогою: НАБУ впізнало в «агентах» працівників іншого органу

Читать на русском
У Національному бюро заявляють, що встановили осіб, які проводили зовнішнє стеження за центральною синагогою в Києві.
Національне антикорупційне бюро (НАБУ)

Національне антикорупційне бюро заявляє, що за центральною синагогою в Києві стежили працівники не НАБУ, а іншого правоохоронного органу.

Про це йдеться в заяві Національного бюро, повідомляє «Слово і Діло».

«Бюро вивчило відеозапис, оприлюднений у мережі інтернет, і встановило, хто саме зафіксований на ньому. Особи, яких ЗМІ назвали «агентами НАБУ», виявилися працівниками іншого українського правоохоронного органу. Для збереження довіри до правоохоронної системи України Бюро не називатиме, до якого саме органу належать ці особи», – підкреслили у відомстві.

Як відомо, раніше головний рабин України та Києва Моше Реувен Асман заявив, що НАБУ незаконно стежить за синагогою в Києві. За його словами, в жовтні служба безпеки єврейської громади Києва виявила стеження за центральною синагогою на вулиці Шота Руставелі. За даними громади, для спостереження використовувалися автомобілі з підробленими номерами. Джерела єврейської громади ідентифікували деяких людей, що здійснювали стеження, як працівників НАБУ. Крім того, як зазначається в заяві рабина, при перевірці приміщень молитовного будинку були виявлені несанкціоновані пристрої зняття інформації.

Своєю чергою в НАБУ спростували цю інформацію. Водночас у правоохоронному органі підкреслили, що у фокусі розслідувань НАБУ перебуває діяльність вищих посадових осіб в органах державної влади безвідносно до їх приналежності до релігійних або будь-яких інших громад.

Нагадаємо, Служба безпеки почала розслідувати можливе незаконне використання НАБУ прослуховування Спеціалізованої антикорупційної прокуратури.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: