У НАБУ прокоментували інформацію про стеження за синагогою Києва

Читать на русском

У Національному бюро спростували інформацію про встановлення відеокамер поблизу центральної синагоги в Києві.

Національне антикорупційне бюро не встановлювало жодних пристроїв для прихованого зняття інформації в приміщенні центральної синагоги міста Києва, а також не проводило візуального спостереження за будівлею.

Про це йдеться в заяві Національного бюро, повідомляє «Слово і Діло».

«Інформація про те, що нібито Національне бюро здійснює незаконні слідчі дії щодо єврейської громади Києва, не відповідає дійсності. Жодних пристроїв для прихованого зняття інформації в приміщенні центральної синагоги міста Києва Національне бюро не встановлювало, візуального спостереження за будівлею не здійснювало», – відзначили в Бюро.

Водночас у правоохоронному органі підкреслили, що у фокусі розслідувань НАБУ перебуває діяльність вищих посадових осіб в органах державної влади безвідносно до їх приналежності до релігійних або будь-яких інших громад.

Як відомо, раніше головний рабин України та Києва Моше Реувен Асман заявив, що НАБУ незаконно стежить за синагогою в Києві. За його словами, в жовтні служба безпеки єврейської громади Києва виявила стеження за центральною синагогою на вулиці Шота Руставелі. За даними громади, для спостереження використовувалися автомобілі з підробленими номерами. Джерела єврейської громади ідентифікували деяких людей, що здійснювали стеження, як працівників НАБУ. Крім того, як зазначається в заяві рабина, при перевірці приміщень молитовного будинку були виявлені несанкціоновані пристрої зняття інформації.

Нагадаємо, СБУ розслідує можливе незаконне використання НАБУ прослуховування Спеціалізованої антикорупційної прокуратури. Раніше генеральний прокурор Юрій Луценко розповів, скількох осіб нібито незаконно прослуховувало НАБУ. Також директор НАБУ Артем Ситник заявив, що його відомство затримувало людей, які прослуховували Бюро.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ПІДПИСУЙТЕСЬ НА НАШ YOUTUBE КАНАЛ

та дивіться першими нові відео від «Слово і діло»
Поділитися: