ЦВК зафіксувала незаконну агітацію кандидатів у президенти

Читать на русском
ЦВК заявила, що в усіх регіонах України потенційні кандидати у президенти розпочали агітацію, що є незаконним. Імен не називали.

Задовго до початку виборчої кампанії в усіх регіонах України потенційні кандидати в президенти розпочали агітацію, що є незаконним.

Як пише «Слово і Діло», про це сказали в ЦВК.

Смертна кара для чиновників і ціна на газ: піар-теми тижня кандидатів у президентиІлля Кива пообіцяв у разі обрання президентом повернути смертну кару для чиновників, а Святослав Вакарчук просто хоче змінювати країну.

У Комісії наголосили, що відповідно до закону, передвиборна агітація розпочинається кандидатом на посаду президента наступного дня після дня його реєстрації Центральною виборчою комісією й закінчується о 24 годині останньої п’ятниці перед днем виборів.

«Проте вже зараз, задовго до початку виборчої кампанії, практично в усіх регіонах України можна спостерігати активізацію агітаційної діяльності ймовірних потенційних кандидатів», – ідеться в повідомленні.

Зазначається, що непоодинокими є випадки розміщення зовнішньої реклами, розповсюдження відповідної агітаційної продукції, проведення соціальних і благодійних заходів, поширення іміджевих матеріалів у ЗМІ, проведення зустрічей із виборцями тощо.

У Комісії додали, що такі факти не залишаються поза увагою громадянського суспільства та міжнародних партнерів України, тому можуть негативно вплинути на формування оцінки майбутнього виборчого процесу загалом.

Вибори-2019: про що говорить соціологія?Згідно з останніми даними, 21 відсоток респондентів готові проголосувати за лідера політичної партії Батьківщина. Більше про соціологію знають експерти.

Нагадаємо, вибори президента України відбудуться 31 березня 2019 року.

Початок передвиборчої кампанії 30 грудня 2018 року, а висування кандидатів у президенти стартує з 31 грудня 2018 року й триватиме до 4 лютого 2019 року. Завершення реєстрації кандидатів у президенти – 9 лютого 2019 року.

«Слово і Діло» пропонує дізнатися, чи знаєте ви обіцянки тих, хто збирається йти в президенти.

Топ-20 політиків, яких українці обрали б президентом протягом останніх двох років, – за посиланням.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: