«Черкасигаз» не готове дати опалення Смілі

Читать на русском
Газовики не можуть включити теплопостачання Смілі через проблеми на об'єктах Смілатехнокомуненерго і небезпеку газових робіт у нічний час.

Черкаські газовики заявили, що не можуть включити теплопостачання Смілі через проблеми на об'єктах «Смілатехнокомуненерго» і небезпеку газових робіт в нічний час.

Як пище «Слово і Діло», про це в четвер, 15 листопада, заявив керівник компанії «Черкасигаз» Сергій Буян на засіданні комісії щодо ситуації з теплопостачанням в місті Сміла, пише «Українська правда».

Оприлюднили проект постанови Ради про позачергові вибори мера СмілиУ документі пропонується організувати вибори депутатів міської ради та мера Сміли протягом 60 днів.

«Опалення в місті Сміла ми не можемо включати вночі, бо вночі газонебезпечні роботи заборонені законодавством. По-друге, на об'єктах «Смілатехнокомуненерго» є видимі розриви, там потрібно приймати певні технічні заходи, а, по-третє, хто візьме на себе витрати, пов'язані з черговою крадіжкою природного газу смілянськими тепловиками?» - сказав він.

За словами Буяна, компанія страждає від цих крадіжок не перший рік, і заборгованість Сміли досягає десятків мільйонів гривень.

Своєю чергою віце-прем'єр-міністр - міністр регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства Геннадій Зубко відповів Буян, що ситуація зі Смілою належить до надзвичайних.

«Я думаю, що потрібно виконати всі роботи, які стосуються підключення для недопущення техногенної катастрофи в місті Сміла. Проблеми, що стосуються вирішення фінансових питань, ми будемо вирішувати по ходу», - сказав Зубко.

Міністр попросив організувати роботу із включення котелень у четвер, а також закликав місцеву поліцію не допустити можливі провокації.

«З 1146 підприємств сьогодні не працює опалення тільки в Смілі, всі 20 котелень, які не працюють в Україні, розташовані в Смілі, перш за все, через безвідповідальне ставлення місцевої влади», - додав Зубко.

За його словами, до Сміли вирушила делегація з уряду і НАК «Нафтогаз», яка повинна сприяти місту вирішити питання з опаленням.

На позачерговій сесії Смілянської міськради мали укласти угоду про погашення заборгованості та відновлення теплопостачання, однак сесія була заблокована, і рішення не прийняли.

Зубко заявив, що сесію зірвали представники міського голови Олексія Цибка.

Раніше президент Петро Порошенко доручив включити опалення в Смілі Черкаської області протягом кількох годин під його відповідальність.

Також повідомлялося, що владі Сміли для входження в опалювальний сезон буде надано короткостроковий кредит на 25 млн грн.

Нагадаємо, 14 листопада жителі Сміли пікетували Кабмін. Компанія, яка надавала послуги за поданням тепла, заборгувала постачальнику газу понад 100 млн гривень. Через це в місті без тепла житлові будинки, лікарні, дитячі сади і школи.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: