Оприлюднили проект постанови Ради про позачергові вибори мера Сміли

Читать на русском
У документі пропонується організувати вибори депутатів міської ради та мера Сміли протягом 60 днів.

У парламенті зареєстрований проект постанови про призначення позачергових виборів депутатів міської ради та міського голови міста Сміла Черкаської області.

Про це повідомляє «Слово і Діло» з посиланням на відповідну постанову Верховної Ради України.

Мер Сміли просить Гройсмана втрутитися в ситуацію з опаленням містаМіський голова Сміли заявив, що через відсутність теплопостачання в місті склалася катастрофічна ситуація. Він приїхав до Гройсмана.

Документ був зареєстрований 8 листопада 2018, а для ознайомлення його передали 13 листопада.

Авторами постанови є нардепи від «Самопомочі» Віктор Кривенко та Павло Кішкар.

Вони пропонують протягом 60 днів організувати позачергові вибори керівництва міста Сміла в зв'язку з бездіяльністю мера Олексія Цибко щодо вирішення питання початку опалювального сезону.

У проекті постанови зазначено, що вибори мера та депутатів міськради Сміли можуть бути призначені «на останню неділю шістдесятиденного строку з дня набрання чинності цією постановою та провести їх у порядку, визначеному законом України «Про місцеві вибори».

Також Центральна виборча комісія, у випадку ухвалення документу, повинна буде призначити обсяг фінансування для організації позачергових виборів. А Кабінет міністрів у свою чергу повинен буде невідкладно знайти фінансування виборів за рахунок Державного бюджету.

У разі ухвалення постанови вона набере чинності, проте поки не відомо, коли в Раді може відбутися відповідне голосування.

Нагадаємо, у ході засідання уряду в середу, 14 листопада, віце-прем’єр-міністр - міністр регіонального розвитку, будівництва та ЖКГ України Геннадій Зубко заявив, що депутати Верховної ради України зареєстрували постанову про проведення перевиборів у Смілі Черкаської області у зв'язку із ситуацією із опаленням у місті.

Також під час засідання уряду 14 листопада прем'єр-міністр України Володимир Гройсман заявив, що ініціює відставки деяких мерів за зрив опалювального сезону.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: