У Смілі місцева влада нарахувала собі мільйонні премії – Зубко

Читать на русском
При цьому депутати місцевої ради не змогли знайти 15 млн грн для запуску опалювального сезону в Смілі.

Депутати місцевої ради міста Сміла Черкаської області виділили собі премій на 10 млн грн, але не змогли знайти 15 млн грн для запуску опалювального сезону в місті.

Як пише «Слово і Діло», про це під час засідання уряду заявив віце-прем'єр-міністр України Геннадій Зубко, інформує УНІАН у середу, 14 листопада.

Сміла та Кривий Ріг без опалення. З чим проблеми та який вихід?У Смілі запроваджують надзвичайний стан через відсутність опалення. Тим часом у Кривому Розі в школах і дитячих садках оголошені вимушені канікули через відсутність опалення. Про ситуацію поговорили з експертами.

За його словами, Кабмін не влаштовує те, як місцева влада розподіляє кошти громад.

«Три місяці місцеві депутати шукали кошти, щоб дати гарантії й запустити опалення, – це 15 мільйонів гривень. Водночас на стимулюючі виплати за інтенсивність, за напруженість роботи працівникам місцевої ради Сміли було виплачено 10 мільйонів гривень. Таких же премій на всю соціально-культурну сферу було виділено 5 мільйонів гривень. У мене запитання: чи ефективно використовуються кошти, які сьогодні скеровує держава на місцевий рівень? Я вважаю, що ні», – зазначив Зубко.

Віце-прем'єр додав, що такий підхід до розподілу коштів не влаштовує як уряд, так і парламент.

Нагадаємо, в Смілі через борги теплопостачальної компанії перед «Нафтогазом України» відсутнє теплопостачання, закриті 11 шкіл. 13 листопада жителі міста вийшли на мітинг до міської ради. Сьогодні, 14 листопада, вони пікетують Кабінет міністрів України.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: