Скільки землі було в нардепів від «Батьківщини» в 2017 році

Читать на русском

«Слово і Діло» продовжує відстежувати обіцянки політиків, а також зміни в їхніх деклараціях. Раніше ми з'ясували, що депутатам від «Самопомочі» належать 19 га землі. Сьогодні розбираємось, яка ситуація в членів фракції «Батьківщина».

За даними декларацій за минулий рік, у депутатів «Батьківщини» та їхніх сімей у власності або іншій формі користування було 20,1 га землі.

У сімей нардепів від РПЛ було 10 гектарів української землі в 2017 роціУ депутатів Радикальної партії Олега Ляшка минулого року було сумарно 10 гектарів землі. Це 1/4 найбільшої площі в світі.

Найбільше землі в народного депутата Руслана Богдана – 28 земельних ділянок загальною площею 9,7 га. Всі вони розташовані в Київській області, більшість належать дружині нардепа Ірині Богдан.

На другому місці за кількістю землі у фракції – Іван Крулько, в якого три ділянки площею 5,4 га. Дві земельні ділянки належать безпосередньо нардепу й розташовані в Київській області, ще одна – в Херсонській, нею володіє дружина Крулька.

У Сергія Соболєва у власності сім'ї 12 земельних ділянок площею 1,7 га. Лідер фракції Юлія Тимошенко володіє чотирма ділянками (0,6 га) в Київській області. Відзначимо, що дві з чотирьох ділянок Тимошенко розташовані під об'єктом оренди, а три з чотирьох – на території об'єкта оренди або межують з ним.

Узагалі немає землі в семи депутатів від «Батьківщини»: Юрія Одарченка, Сергія Євтушка, Вадима Івченка, Ігоря Луценка, Олексія Рябчина, Альони Шкрум, Григорія Немирі.

Детальніше – на інфографіці.

Нагадаємо, «Слово і Діло» аналізувало, як змінилися доходи депутатів, що борються проти олігархів.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: