Скільки землі було у нардепів з «Самопомочі» у 2017 році

Читать на русском

«Слово і Діло» продовжує відстежувати обіцянки політиків, а також зміни в їх деклараціях. Раніше ми з'ясували, що депутатам від Радикальної партії, які активно виступають проти створення ринку землі, належить 10 га. Сьогодні розбираємося, що з землею у членів фракції «Самопоміч».

За даними декларацій за 2017 рік, у депутатів «Самопоміч» та їх сімей у власності або іншій формі користування було 19 га землі.

У сімей нардепів від РПЛ було 10 гектарів української землі в 2017 роціУ депутатів Радикальної партії Олега Ляшка минулого року було сумарно 10 гектарів землі. Це 1/4 найбільшої площі в світі.

Найбільше землі у Олени Сотник – 8 ділянок загальною площею 12,4 га (знаходяться в Київській, Житомирській та Донецькій областях). Відзначимо, що всі ділянки задекларовані на чоловіка нардепа – Анатолія Амеліна.

На другому місці за кількістю землі – Олег Лаврик, у власності якого 11 ділянок (всі у Львівській області) площею 2,1 га. У Івана Мірошниченко в декларації вказані сім земельних ділянок площею 1 га.

13 членів «Самопомочі» мають у власності менше 1 га землі. Серед них лідер парламентської фракції Олег Березюк, у якого тільки одна ділянка (0,05 га), знаходиться у Львівській області.

У ще дев'яти нардепів з «Самопомочі» в сімейній власності землі немає взагалі: у Ігоря Діденка, Сергія Кіраля, Павла Костенка, Олександра Опанасенка, Ірини Подоляк, Анни Романової, Романа Семенухи, Семена Семенченко та Єгора Соболєва.

Детальніше – на інфографіці.

Нагадаємо, фракція «Об'єднання «Самопоміч» у Київській міській раді прийняла рішення про припинення своєї діяльності і розпуск.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ПІДПИСУЙТЕСЬ У GOOGLE NEWS

та стежте за останніми новинами та аналітикою від «Слово і діло»
Поділитися: