«Батьківщина» провалила передвиборчу обіцянку домогтись ухвалення закону про парламентську опозицію

Читать на русском
Всі нардепи від фракції Батьківщини не виконали програмну передвиборчу обіцянку домогтись ухвалення закону про парламентську опозицію з правом призначати керівника Рахункової палати.
Юлія ТимошенкоСлово і Діло

Народний депутат України від «Батьківщини» Юлія Тимошенко провалила обіцянку домогтись ухвалення закону про парламентську опозицію з правом призначати керівника Рахункової палати для контролю за бюджетними витратами.

Таку обіцянку вона дала 18 вересня 2014 року, нагадує «Слово і Діло».

«Необхідно ухвалити закон про парламентську опозицію з правом призначати керівника Рахункової палати для контролю за бюджетними витратами», – записано в передвиборній програмі партії ВО «Батьківщина».

Законопроект про парламентську опозицію у Верховній Раді нинішнього скликання зареєстрували нардепи від «Опоблоку».

Юлія ТимошенкоНародний депутат України

Щодо Рахункової палати, то парламент підтримав ухвалення відповідного законопроекту, яким не передбачалося делегування опозицією кандидатури керівника цього органу. Тимошенко підтримала цю ініціативу. Альтернативний законопроект був поданий депутатами від Радикальної партії. Жодна з цих законодавчих ініціатив не була ухвалена.

Відзначимо, що в цей період фракція «Батьківщини» перебувала в парламентській більшості та з високою ймовірністю могла б вплинути на ухвалення потрібного закону.

15 березня 2018 року Верховна Рада призначила нового голову Рахункової палати. Ним став Валерій Пацкан – депутат від «Блоку Петра Порошенка». Нардепи від «Батьківщини» не підтримали цю ініціативу.

Станом на 7 травня 2018 року фракція «Батьківщини» так і не висувала публічних вимог ухвалити закон «Про парламентську опозицію». Таким чином, передвиборча обіцянка депутата отримує статус «не виконано».

Згідно з моніторингом «Слова і Діла», Юлія Тимошенко дала 203 обіцянки, з яких 76 виконала, а 87 – провалила.

Раніше ми писали, що Рада призначила голів НБУ, Рахункової палати та омбудсмена, й відстежили реакцію в соцмережах.

Восьма сесія Верховної Ради: які були плани й що вже зроблено, читайте в нашому матеріалі.

ПІДПИСУЙТЕСЬ НА НАШ YOUTUBE КАНАЛ

та дивіться першими нові відео від «Слово і діло»
Поділитися: