Порошенко нагородив Джемілєва «Орденом Свободи»

Читать на русском
Порошенко вручив Орден Свободи лідерові кримськотатарського народу, депутатові Верховної Ради України, уповноваженому президента у справах кримськотатарського народу Мустафі Джемілєву.

Президент України Петро Порошенко вручив «Орден Свободи» лідерові кримськотатарського народу, депутатові Верховної Ради України, уповноваженому президента у справах кримськотатарського народу Мустафі Джемілєву.

Як пише «Слово і Діло», про це інформує проект Радіо Свобода Крим.Реалії.

Обіцянки країни чудес. Як працює народний депутат Мустафа ДжемілєвДжемілєв виконав 44 відсотки обіцянок. Як він і сподівався, Меджліс продовжив діяльність в Україні.

У вітальній промові український президент назвав лідера кримських татар «символом епохи» і «великим українцем».

«Орден Свободи» – державна нагорода України для відзначення видатних та особливих заслуг громадян в утвердженні суверенітету та незалежності України, консолідації українського суспільства, розвитку демократії, соціально-економічних і політичних реформ, відстоюванні конституційних прав і свобод людини і громадянина.

Протягом 1966–1983 років Джемілєв був шість разів заарештований. Мав сім судимостей, провів в ув’язненні 15 років за «поширення поглядів, що порочать радянський лад». У 1975–1976 роках провів 303-денне голодування в Омській тюрмі. На волю вийшов 1986 року. З 1991 по 2013 рік був головою Меджлісу кримськотатарського народу. Також Джемілєв – народний депутат III–VІІІ скликань Верховної Ради України.

20 серпня 2014 року указом президента Петра Порошенка № 657/2014 призначений уповноваженим президента України у справах кримськотатарського народу.

Нагадаємо, народу Мустафі Джемілєву 13 листопада виповнилося 75-років.

Раніше у Києві кримські татари провели з'їзд представників кримськотатарського народу (курултай) уперше за останні чотири роки.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: