ФСБ заявила про розкриття екстремістської групи Джемілєва

Читать на русском
ФСБ РФ заявила про розкриття в анексованому Криму екстремістської групи, нібито створеної за вказівкою помічника нардепа Мустафи Джемілєва Ерола Велієва.

ФСБ РФ заявила про розкриття в анексованому Криму екстремістської групи, нібито створеної за вказівкою помічника нардепа Мустафи Джемілєва Ерола Велієва.

Як пише «Слово і Діло», про це в понеділок, 21 травня, повідомляє з посиланням на дані відомства РІА «Новости».

Чубаров назвав кількість заарештованих кримських татарНа сьогодні в російських в'язницях за сфабрикованими справами незаконно утримуються 67 жителів Криму.

«Федеральною службою безпеки РФ спільно з Міністерством внутрішніх справ Росії розкрита діяльність екстремістської групи, створеної Еролом Велієвим – помічником депутата Верховної Ради України Мустафи Джемілєва за вказівкою лідера Меджлісу кримськотатарського народу Рефата Чубарова, який перебував в розшуку, за підтримки СБУ», – йдеться в повідомленні.

За даними російських спецслужб, група була сформована в Харкові. Крім самого Велієва, до неї увійшли спортсмени-боксери А. Стешенко та А. Третьяков. Метою групи було вчинення атак на «проросійськи налаштованих» кримських татар і «нагнітання міжнаціональної напруженості». За кожну проведену акцію їм обіцяли по $500, стверджують у ФСБ.

За даними спецслужби, учасники групи встигли розпочати диверсійну діяльність – у січні 2018 року ці фірми за допомогою пляшок із запальною сумішшю підпалили будинок муфтія Криму Еміралі Аблаєва.

Як відомо, Мустафа Джемілєв очолював Меджліс кримськотатарського народу з 1991 року до 2013 року. У 2014 році він став уповноваженим президента України у справах кримськотатарського народу. Його наступником на посаді голови Меджлісу став Рефат Чубаров.

У квітні 2016 року РФ визнала Меджліс кримськотатарського народу екстремістською організацією й заборонила його діяльність в Росії.

Раніше повідомлялося, що в Криму в понеділок, 21 травня, тривають обшуки в будинку декількох кримських татар, у тому числі в активіста організації «Кримська солідарність» Сервера Мустафаєва в Бахчисараї. Також обшукують будинок Едема Смаїлова в селі Долинне.

Також Чубаров назвав кількість заарештованих кримських татар.

ПІДПИСУЙТЕСЬ НА НАШ YOUTUBE КАНАЛ

та дивіться першими нові відео від «Слово і діло»
Поділитися: