Більшість навчальних закладів Херсона залишаються без опалення

Читать на русском
У 31 навчальному закладі Херсона відсутнє теплопостачання. Вихованцям шкіл і дитсадків дозволили пропускати заняття.

У Херсоні відсутнє теплопостачання в 31 навчальному закладі. Причина - великі борги споживачів АТ Херсонська ТЕЦ, унаслідок чого підприємство не отримало ліміти на газ.

Як пише «Слово і Діло», про це повідомляє в понеділок, 12 листопада, прес-служба міського управління освіти.

Сміла та Кривий Ріг без опалення. З чим проблеми та який вихід?У Смілі запроваджують надзвичайний стан через відсутність опалення. Тим часом у Кривому Розі в школах і дитячих садках оголошені вимушені канікули через відсутність опалення. Про ситуацію поговорили з експертами.

«Без теплопостачання залишаються навчальні заклади міста, які обслуговуються Херсонською ТЕЦ - школи: №4, 7, 28, 29, 31, 32 (молодша школа), 33, 36, 48, 53, Фізико-технічний ліцей, Центр освіти молоді, спецшкола №1, дитячі садки: №7, 8, 12, 23, 24, 27, 31, 34, 35, 56, 67, 73, 75, 85, 87, установи додаткової освіти: Будинок дитячої творчості, Палац дітей та юнацтва, Центр позашкільної роботи», - йдеться в повідомленні.

У зв'язку з цим Управління освіти рекомендувало керівникам навчальних закладів скоротити уроки і встановити в навчальних аудиторіях обігрівачі.

«Шкільні комісії повинні терміново провести перевірку стану електрообладнання в установах. Учасники освітнього процесу у зв'язку з підключенням обігрівальних пристроїв повинні пройти цільовий інструктаж з пожежної безпеки. Діти, які на час відсутності теплопостачання не відвідуватимуть вищевказані школи і садочки, будуть вважатися відсутніми з поважних причин», - зазначили в мерії.

Як повідомляється, директори навчальних закладів відправили листи керівництву ТЕЦ з вимогою подати теплоносій, оскільки в них немає боргів за центральне теплопостачання.

Раніше в Шепетівці Хмельницької області прийняли рішення закрити школи через відсутність теплопостачання.

Також повідомлялося, що у зв'язку з відсутністю тепла 11 шкіл у місті Сміла Черкаської області призупинили освітній процес і перейшли на дистанційне навчання.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: