«Нафтогаз» назвав нові ціни для населення

Читать на русском
У НАК відзначили, що нова ціна газу сформована з урахуванням вимог урядової постанови від 19 жовтня, згідно з якої ціни на газ для населення з 1 листопада зростуть на 23,5%.

Національна акціонерна компанія «Нафтогаз України» оприлюднила ціни на газ на умовах спеціальних обов'язків, які будуть діяти з 1 листопада 2018 року по 30 квітня 2019 року.

Про це повідомили в прес-службі НАК, пише «Слово і Діло».

Ціни на газ в обмін на транш. Чи був інший спосіб наповнити бюджет?Україна без кредиту Міжнародного валютного фонду не уникне дефолту, а тому змушена була виконати його умову й підвищити ціну на газ. Чи так це, розбирались експерти.

Так, ціна газу для всіх категорій споживачів на умовах ПСО становить 7 482,61 грн із урахуванням ПДВ.

«Зазначена ціна не враховує вартості доставки газу, його розподілу і ПДВ на ці операції. Кінцева ціна газу для населення становить 8 548,92 грн, для підприємств ТКЕ - 8 361,85 грн», - йдеться в повідомленні.

У НАК відзначили, що нова ціна газу сформована з урахуванням вимог урядової постанови від 19 жовтня, згідно з якої ціни на газ для населення з 1 листопада зростуть на 23,5%. Крім того, урядова постанова затверджує нове Положення про покладання спеціальних зобов'язань на суб'єктів ринку природного газу для забезпечення громадських інтересів у процесі функціонування ринку природного газу.

Нагадаємо, 19 жовтня Кабмін прийняв рішення про підвищення цін на газ для населення на 23,5% з 1 листопада 2018 року.

Раніше повідомлялося, що голова «Нафтогазу» незадоволений новою ціною на газ в Україні.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: