Росія відмовилася від позачергового засідання ТКГ

Читать на русском
РФ категорично відмовилася від ініціативи України про скликання позачергового засідання Тристоронньої контактної групи.

Російська сторона відмовилася від скликання позачергового засідання Тристоронньої контактної групи у зв'язку з так званими «виборами» на непідконтрольних Україні територіях Донецької та Луганської областей.

Про це віце-спікер Верховної Ради Ірина Геращенко повідомила у вівторок, 13 листопада, в Facebook, пише «Слово і Діло».

«Вибори» в ОРДЛО: чого домагається КремльУкраїна заявила, що вибори, проведені 11 листопада на тимчасово окупованих територіях у Донецькій і Луганській областях, є нелегітимними. В ЄС також назвали вибори незаконними.

«Росія, незважаючи на готовність представників ОБСЄ негайно скликати позачергове засідання ТКГ у зв'язку з фейковими виборами на Донбасі, категорично відмовилася від цієї ініціативи України, заявивши, що «не бачить в ній необхідності». ОБСЄ отримало від російських представників відповідного листа», - доповіла Геращенко.

На думку народного депутата, зараз влада України, дипломати повинні мобілізувати всі зусилля і вимагати від європейських та американських партнерів посилення санкцій проти РФ.

Раніше українська сторона в Тристоронній контактній групі зажадала негайного скликання позачергового засідання в складі виключно учасників України, Росії та ОБСЄ.

Нагадаємо, сепаратисти оголосили про рішення провести 11 листопада так звані «вибори» в «ЛДНР» через тиждень після загибелі в Донецьку глави «ДНР» Олександра Захарченка. У Москві тоді проведення цих «виборів» назвали «необхідною в сьогоднішніх умовах мірою». Про це заявляв представник РФ у контактній групі з врегулювання на сході України Борис Гризлов.

Київ, ЄС, США, ОБСЄ назвали ці «вибори» незаконними і такими, що суперечать Мінським угодами, закликавши відмовитися від них.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: