Порошенко пропонує УПЦ МП нову зустріч

Читать на русском
Президент Петро Порошенко готовий зустрітися з представниками Української православної церкви Московського патріархату в будь-який інший день.

Президент Петро Порошенко готовий зустрітися з представниками Української православної церкви Московського патріархату в будь-який інший день.

Про це йдеться в повідомленні прес-серкетаря президента в Facebook у вівторок, 13 листопада, пише «Слово і Діло».

Перейменування Московського патріархату: що важливо для України?Філарет звернеться до ВР з проханням ухвалити закон і змінити назву Українська православна церква Московського патріархату на Російську православну церкву в Україні.

Там відзначили, що Порошенко запросив архієреїв УПЦМ МП на зустріч в Українському домі ще декілька тижнів тому.

«Президент запросив владик УПЦ (МП) до діалогу, щоб вони із перших вуст почули інформацію про його переговори з Вселенським патріархом, про угоду між Україною та Константинопольським патріархатом і про готовність Вселенського престолу сприяти проведенню об'єднавчого Собору», - йдеться в повідомленні.

«Але той, хто не хоче результату, шукає причини для відмови. Так й велика частина архієреїв УПЦ (МП) почала шукати пояснення, щоб не прийти на зустріч: мовляв, місце не підходить», - йдеться в заяві АП.

У Порошенка також попередили, що ультиматуми не здатні зірвати створення української помісної православної церкви, тому що цей процес підтримує абсолютна більшість громадян України. «Йти проти волі власного народу - це очевидно шлях в нікуди».

Відзначається, що Порошенко готовий зустрітися з ієрархами УПЦ МП в Українському домі в інший день.

«Президент України готовий до діалогу. Двері Українського дому залишаються відкритими», - пише Цеголко.

Як відомо, єпископи УПЦ МП чекали Порошенка в Київсько-Печерській лаврі, наголосивши на необхідності зустрічі тільки на території церкви.

Раніше в УПЦ МП відреагували на ідею про перейменування.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: