Порошенко відмовився від зустрічі з УПЦ МП – ЗМІ

Читать на русском
Президент в останній момент відмовився відвідати Києво-Печерську Лавру, де триває Архієрейський собор, пишуть ЗМІ.

Президент Петро Порошенко відмовився від зустрічі з єпископами Української православної церкви Московського патріархату, які у вівторок, 13 листопада, зібралися на Архієрейський собор в Києво-Печерській Лаврі.

Як передає «Слово і Діло», про це пишуть «Вести» з посиланням на джерело в Лаврі.

«Зустрічі не буде. Порошенко відмовився приїжджати до нас в останню мить», – зазначив співрозмовник видання.

Зазначимо, сьогодні в Лаврі відбулося засідання Священного синоду УПЦ. Його очолив митрополит Київський і всієї України Онуфрій.

«Сьогодні наш Синод зібраний для того, щоб обговорити одну дуже важливу проблему, яка постала перед нами – проблему церковного стану в нашій Церкві, в нашій Українській державі», – оголосив на початку засідання Митрополит Онуфрій.

Як повідомляють «Вести», не всі архієреї приїхали на зустріч. «Багато хто проігнорував запрошення президента до діалогу», – зазначив він.

За словами співрозмовника видання, на території Лаври з'явилися люди, схожі на «тітушок».

«Тут перебували два десятки міцних молодиків, яким роздавали купюри по 200 гривень, лише за п'ятисот метрів від місця, де пройде зустріч. А саме біля нижнього входу до Верхньої Лаври – біля 39-го корпусу», – наголосив він.

Як повідомлялося, зустріч УПЦ МП з Порошенком анонсували минулого тижня, але в Адміністрації президента таку інформацію не підтвердили й не спростували.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ПІДПИСУЙТЕСЬ НА НАШ YOUTUBE КАНАЛ

та дивіться першими нові відео від «Слово і діло»
Поділитися: