Порошенко прокоментував договір із Варфоломієм

Читать на русском
За словами президента, влада зміцнює незалежність України, в тому числі й через створення єдиної помісної православної церкви.

Укладена зі Вселенським патріархатом Варфоломієм угоду про співпрацю та взаємодію виводить процес створення незалежної православної церкви України на фінішну пряму.

Про це у вівторок, 6 листопада, заявив президент Петро Порошенко, повідомляє «Слово і Діло».

Чи отримає Україна томос та як це вплине на президентські рейтинги?У Стамбулі триває засідання Синоду Константинопольського патріархату щодо надання Українській православній церкві автокефалії.

За словами президента, влада зміцнює незалежність України, в тому числі й через створення єдиної помісної православної церкви.

«Це те, про що більшість українців мріяли, сподівалися, але точно не очікували, що це буде можливо так швидко. Під час зустрічі зі Вселенським патріархом був підписаний документ, який виводить цей процес на фінішну пряму», – підкреслив президент.

«Незалежна церква – це ключовий елемент державної незалежності. При цьому ми чітко відзначаємо, що держава не має й не буде втручатися в діяльність церкви, особливо іноземна держава-агресор», – додав він.

Нагадаємо, під час візиту до Стамбула Порошенко та патріарх Варфоломій підписали договір про співпрацю між Україною та Константинопольським патріархатом. За словами Порошенка, ця угода завершує процес надання томосу Україні, а за словами патріарха Варфоломія, вона може прискорити цей процес.

Відзначимо також, що в РПЦ відреагували на підписання угоди між Порошенком і Варфоломієм.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: