Найєм вимагає три мільйони компенсації за побиття

Читать на русском
Нардеп вимагає компенсувати йому матеріальну і моральну шкоду за побиття в центрі Києва навесні.

Народний депутат Мустафа Найєм вимагає через суд відшкодувати йому матеріальну та моральну шкоду з трьох іноземців, які є фігурантами справи про його побиття.

Як пише «Слово і Діло», про це у вівторок, 13 листопада, повідомив адвокат підозрюваних Олег Іщенко, пише «Страна.ua».

Обіцянки країни чудес. Як працює народний депутат Мустафа НайємНайєм виконав 40 відсотків обіцянок. До кінця терміну депутатських повноважень нардепу належить виконати ще 24 обіцянки, в тому числі подати до суду на Юрія Луценка.

Зазначається, що нардеп оцінив витрати на курс лікування та на отримання правової допомоги в 50 тис. грн. А крім того, він заявив про моральну шкоду на 3,2 млн грн сумарно до підозрюваних у справі про його побиття.

Найєм зазначає, що в результаті бійки на Бессарабці були принижені його честь, гідність, престиж і ділова репутація як народного депутата. Крім того, парламентар поскаржився на значні моральні переживання.

«Усі ці обставини у вигляді погіршення стану здоров'я, псування моєї репутації, в тому числі як народного депутата, завдають мені душевного болю й страждання за несправедливість, проявлену щодо мене, неповага з їхнього боку мінімальних норм моралі й правил поведінки, що вилилося у відкрите побиття за висловлені зауваження та прохання бути людьми», – зазначено в позові.

Інформацію про позов підтвердив брат нардепа й адвокат Масі Найєм. За його словами, позов про компенсацію – це лише частина претензій до нападників.

Нагадаємо, напад на Найєма стався 30 квітня в центрі Києва. Затримали трьох підозрюваних, їм обрали запобіжний захід у вигляді домашнього арешту. Ще одному нападнику повідомили про підозру заочно, він переховується на території Азербайджану, який відмовив Україні в його екстрадиції.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ПІДПИСУЙТЕСЬ У GOOGLE NEWS

та стежте за останніми новинами та аналітикою від «Слово і діло»
Поділитися: