Супрун порадила, що робити при перших симптомах грипу

Читать на русском
Під час грипу імунітет включає такі захисні реакції, як лихоманка, головний біль, біль в м'язах, в горлі, кашель і нежить.

Під час грипу імунітет включає такі захисні реакції, як лихоманка, головний біль, біль в м'язах, в горлі, кашель і нежить.

Про це у вівторок, 6 листопада, виконуюча обов'язки міністра охорони здоров'я Уляна Супрун повідомила на своїй сторінці в соцмережі Facebook, пише «Слово і Діло».

За її словами, ці симптоми пов'язані з імунною реакцією організму на вірус.

«Одним із типів клітин, які борються з вірусом, є так звані солдати імунної системи - білі кров'яні тільця Т-лімфоцити. Коли Т-клітини локалізують білки вірусу грипу, вони починають розростатися в лімфатичних вузлах навколо легких і горла. Це викликає набряки і біль в цих лімфатичних вузлах. Позбутися від цього симптому можна тільки тоді, коли організм повністю одужає. Щоб ефективно боротися з вірусом, імунні клітини потрапляють у кровотік. Цей процес може впливати на ділянку головного мозку в гіпоталамусі, який регулює температуру тіла. В результаті виникають лихоманка і головний біль», - пише Супрун.

За словами в.о. міністра охорони здоров'я, якщо ви відчуваєте ці симптоми, перше, що потрібно зробити - звернутися до лікаря, а не бігти в аптеку за антибіотиками, «імуномодуляторами» або рослинними засобами.

«Лікар, при необхідності, може призначити препарати для усунення симптомів (парацетамол або ібупрофен для зниження високої температури, засоби від нежитю або болю в горлі)», - написала Супрун.

Також вона радить дотримуватися постільного режиму, пити багато рідини, провітрювати приміщення й, по можливості, робити вологе прибирання.

Раніше Супрун анонсувала створення інтегрованої інклюзивної медичної системи.

Також нагадаємо, Супрун розповіла правду про чоловічі проблеми.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: