Супрун пояснила українцям, як перемогти осінню нудьгу

Читать на русском
У холодну пору року людина менше радіє і більше хоче спати. Занепад сил безпосередньо пов'язаний з відсутністю достатньої кількості світла.

Виконуюча обов'язки міністра охорони здоров'я України Уляна Супрун дала низку порад, як уникнути осінньої хандри.

Як передає «Слово і Діло», відповідний пост вона оприлюднила на своїй сторінці в Facebook.

Супрун розповіла, як уберегтися від грипуНе захворіти, крім здорового способу життя і регулярного миття рук, допомагає вакцина від грипу.

«Якщо вечора з какао і під ковдрою стають бажаним завершенням дня - зверніть увагу. По-перше, це може означати, що вас атакує осіння хандра. По-друге, такий відпочинок може зробити вас ще більш слабкими!» - зазначає глава МОЗ.

За її словами, в холодну пору року людина менше радіє і більше хоче спати. Занепад сил безпосередньо пов'язаний з відсутністю достатньої кількості світла.

«Водночас, коли дні стають все коротшими і холоднішими, у нас залишається менше енергії і сил на щоденні справи. У цьому ми можемо звинувачувати світло, а точніше його відсутність в холодну пору року. Адже коли нашому мозку не вистачає світла, він утворює менше серотоніну - речовини, що тримає нас в тонусі і дарує відчуття радості і щастя. Зате мелатонін, гормон, що має виділятися вночі і допомагає нам засипати, - утворюється набагато довше. У нас зсуваються біоритми», - пояснила Супрун.

У зв'язку з цим вона дала низку порад, які допоможуть легше пережити холод і брак світла.

За словами в.о. міністра, яскраве світло і часте перебування вдень ​​на вулиці допоможуть простимулювати мозок і змусять його утворювати серотонін, а спілкування - потужний стимулятор мозку. Супрун пропонує бути фізично активними і стежити за своїм раціоном.

При цьому вона наголосила, що шоколад, всупереч поширеній думці, не допоможе «підбадьоритися».

Раніше Супрун розповіла, як правильно чхати. Також вона запропонувала українцям лікувати деякі хвороби прослуховуванням музики.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: