Супрун виступила за поліцейський супровід для медпрацівників

Читать на русском
В.о. міністра охорони здоров'я Уляна Супрун вимагає посилити захист працівників бригад екстреної медичної допомоги під час виїздів на виклик.

В.о. міністра охорони здоров'я Уляна Супрун вимагає посилити захист працівників бригад екстреної медичної допомоги під час виїздів на виклик.

Про це вона заявила, коментуючи напад на фельдшера і водія в Чорноморську Одеської області, передає «Слово і Діло».

За її словами, протягом 2013-2017 років в Україні було зареєстровано 543 напади на медичних працівників при виконанні ними службових обов'язків, троє із яких померли. Супрун уточнила, що дане число постраждалих вище, оскільки медики «зазвичай не звертаються до правоохоронних органів, пояснюючи це відсутністю часу, коштів на отримання належної правової допомоги для захисту своїх прав».

У зв'язку з цим, як зазначила голова МОЗ, відомство спільно із Національною поліцією розробляє проект щодо впровадження супроводу медичного працівника поліцейськими (за зверненням) і встановленню кримінальної відповідальності за погрози і посягання на життя медиків під час виконання ними службових обов'язків.

Нагадаємо, 28 жовтня в Чорноморську в Одеській області під час виклику на медиків напав чоловік у стані алкогольного та наркотичного сп'яніння. Фельдшер отримав закриту черепно-мозкову травму, струс мозку і численні забої, водій - удари і садна голови.

Раніше в Дніпропетровській області скоєно напад на активіста.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: