Турчинов пригрозив кримінальною відповідальністю за «вибори» в «Л/ДНР»

Читать на русском
Голова РНБО назвав понад 23 статті, які загрожують учасникам і організаторам голосування на непідконтрольних територіях.

Голова РНБО Олександр Турчинов заявив, що всі організатори та учасники «виборів» глав самопроголошених «ДНР» і «ЛНР» будуть вирахувані й притягнуті до кримінальної відповідальності.

Як пише «Слово і Діло», про це повідомляє прес-служба відомства в п'ятницю, 9 листопада.

Підкуп і погрози: що відбувається в «ДНР» напередодні «виборів»Головний кандидат на пост глави «ДНР» Денис Пушилін Денис Володимирович викликає роздратування у жителів окупованих територій.

«Правоохоронні органи виявлять всіх організаторів та учасників цих псевдовиборів, і вони будуть неминуче притягнуті до кримінальної відповідальності», – заявив Турчинов.

Він підкреслив, що участь в організації та проведенні даних «виборів» потрапляє під дію ряду статей Кримінального кодексу. Йдеться про ст. 109, 110, 110-2, 111 і 114. Крім цих статей, організатори та учасники «виборів» можуть бути притягнуті до відповідальності за іншими, вже тими, які передбачають тривалі терміни позбавлення волі й конфіскацію майна (ст. 158, 159-1, 161, 170, 255, 256, 258-3, 258-5, 260, 293, 295, 332-1, 338, 340, 341, 353, 436, 436-1 Кримінального кодексу України).

«Хочу запевнити всіх, хто причетний до проведення цих злочинних заходів, про безпідставність сподівань уникнути відповідальності за свої дії, й попереджаю, що у вас є лише один шанс – вчасно зупинитися від участі в злочині», – заявив Турчинов.

Раніше голова СБУ Василь Грицак оприлюднив «результати» «виборів» у «Л/ДНР», які відбудуться 11 листопада.

Як повідомлялося, Київ, ЄС, США назвали «вибори», що готуються, незаконними й такими, що суперечать Мінським угодами, закликавши відмовитися від них.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: