У «ЛДНР» розповіли про явку на «вибори»

Читать на русском
Російські ЗМІ заявляють про більш ніж 40%-ву явку на вибори у самопроголошених ДНР і ЛНР вже на 11 годину дня.

На «вибори» у самопроголошених «ДНР» і «ЛНР» на 11 годину дня прийшли понад 40% мешканців непідконтрольних територій.

Як пише «Слово і Діло», про це в неділю, 11, листопада, повідомляє РИА Новости.

Київ висловив протест Росії через псевдовибори в ОРДЛОРезультати псевдовиборів на Донбасі не створюють жодних правових наслідків і не будуть визнані ні Україною, ні міжнародною спільнотою, зазначили в українському МЗС.

За інформацією російських ЗМІ, явка «виборців» на «виборах» у «Луганській народній республіці» на 11:00 становила 43%. У «Донецькій народній республіці» - 40,3%.

«Порушень не зафіксовано», - пишуть російські ЗМІ.

Раніше повідомлялося, що в «республіках» почалося «голосування» на «виборах», попри на заклики Києва не робити цього. В «республіках» заявляють, що «вибори» не суперечать Мінським угодам.

«Ці вибори не суперечать Мінським угодам, тому що ми не проводимо вибори до муніципальних органів. Це вибори глави республіки і депутатів Народної ради, це абсолютно не суперечить [Мінським угодам]», - заявив, зокрема, виконувач обов'язків «глави ЛНР» Леонід Пасічник.

Нагадаємо, сепаратисти оголосили про рішення провести 11 листопада так звані «вибори» в «ЛДНР» через тиждень після загибелі в Донецьку глави «ДНР» Олександра Захарченка. У Москві тоді проведення цих «виборів» назвали «необхідним у сьогоднішніх умовах заходом». Про це заявляв повпред РФ у контактній групі з врегулювання на сході України Борис Гризлов.

Київ, ЄС, США, ОБСЄ назвали заплановані «вибори» незаконними і такими, що суперечать Мінським угодам, закликавши відмовитися від них.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: