Парубій надіслав до комітету подання на нардепа Березкіна

Читать на русском
Парубій надіслав до регламентного комітету ВР подання на зняття недоторканності з нардепа Березкіна.

Подання генерального прокурора України Юрія Луценка про надання згоди на зняття недоторканності з народного депутата з групи «Воля народу» Станіслава Березкіна надійшло до парламенту й надіслане до профільного комітету з питань регламенту.

Як пише «Слово і Діло», про це розповів спікер парламенту Андрій Парубій, відповідаючи на запитання агентства «Інтерфакс-Україна».

Як вони працюють над своїми деклараціями. Нардеп БерезкінНардеп Березкін живе в дружини, їздить на чужій іномарці й зберігає трохи більше за мільйон гривень готівки.

Нагадаємо, 7 листопада 2018 року прес-секретар генпрокурора Лариса Сарган поінформувала, що Юрій Луценко подав до Верховної Ради України подання про надання згоди на притягнення до кримінальної відповідальності, про надання згоди на затримання та про надання згоди на обрання щодо народного депутата України Станіслава Березкіна запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою (арешт).

За її словами, подання ініціював керівник Спеціалізованої антикорупційної прокуратури Назар Холодницький.

Як відомо, за версією детективів Національного антикорупційного бюро, нардеп Березкін організував схему з розкрадання 20 мільйонів доларів Ощадбанку, виданих агрохолдингу «Креатив» у вигляді кредиту. Одразу після отримання $20 млн кошти були виведені шляхом укладання фіктивних угод про поставку товарів зі швейцарською фірмою CREATIV TRADING SA та белізькою Quadra Commodities SA Limited на вказану суму. При цьому фактична поставка товару за цими контрактами здійснена не була.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: