Ляшко шляхом здачі в оренду майна приховував ознаки збагачення – НАБУ

Читать на русском
Національне бюро вважає, що лідер радикалів щомісяця отримував 270 тисяч гривень не за здачу майна.
Олег Ляшко з сім'єю

Детективи Національного антикорупційного бюро вважають, що народний депутат, лідер фракції Радикальної партії Олег Ляшко приховував ознаки збагачення за здачею в оренду житла колишньому члену парламенту від Партії регіонів.

Про це йдеться в рішенні Солом'янського районного суду міста Києва, повідомляє «Слово і Діло».

У клопотанні вказується, що Ляшко, його цивільна дружина та мати набули у власність низку цінних об'єктів нерухомого та рухомого майна, вартість яких значно перевищує їхні доходи. Також вказується, що в січні 2017 року лідер «радикалів» придбав житловий будинок площею 357,1 кв. м і дві земельні ділянки площею 0,45 га та 0,14 га загальною вартістю 15 млн грн. При цьому загальний розмір доходів нардепа з 1 кварталу 1999 року до 1 кварталу 2017 року склав 3,40 млн грн, із них 991,79 тис. грн отримані в 2010 році від продажу нерухомого майна.

Олег ЛяшкоГолова "Радикальної партії Олега Ляшка"

Детектив також зазначав, що в декларації Ляшка за 2015 рік вказані великі суми заощаджень готівкою, а саме 740 тис. дол., 90 тис. євро і 890 тис. грн у нього й $200 тис., €40 тис., 760 тис. грн у цивільної дружини.

Крім того, в НАБУ встановили, що Ляшко володів квартирою загальною площею 449,5 кв. м і машиномісцем у підземному паркінгу площею 23,6 кв. м. Наприкінці серпня 2017 року він їх продав. У реєстрі декларацій лідер «радикалів» подав повідомлення про зміну майнового стану, в якому зазначив дохід від відчуження нерухомого майна в 15,91 млн грн від екс-нардепа від Партії регіонів Олександра Риженкова. На початку серпня 2018 року він отримав ще 16 млн грн від Риженкова за відчуження нерухомого майна.

Також Ляшко протягом 2017 року отримував від екс-нардепа Риженкова по 270 тис. грн щомісяця за здачу майна в оренду. Таким чином, він отримав 2,13 млн грн доходів. Однак у Бюро є достатні підстави вважати, що ці виплати можуть бути частиною схеми з приховування ознак незаконного збагачення при придбанні Ляшком приватного будинку та землі в селі Козин Київської області. У зв'язку з цим у детективів виникла необхідність отримання документів та інформації щодо підстав набуття Ляшком квартири загальною площею 449,5 кв. м та машиномісця підземному паркінгу, а також походження готівки, зазначеної в декларації за 2015 рік.

САП порушила нові провадження щодо нардепа та депутата з Чернігова – адвокатАнтикорупційні прокурори завели ще кілька кримінальних справ, де фігурують член Верховної Ради та депутат Чернігівської облради.

У клопотанні детективи просили доступ надати тимчасовий доступ до документів приватного нотаріуса, який припинив нотаріальну діяльність, а раніше засвідчував договору купівлі-продажу нардепом вищевказаної квартири та машиномісця. Суддя клопотання задовольнив.

Нагадаємо, генеральний прокурор Юрій Луценко заявив, що САП подавала до ГПУ подання на Ляшка. Також НАБУ допитало ще одного свідка в справі незаконного збагачення лідера «радикалів». Раніше детективи встановили, що підпис покупця авто в Ляшка підробили.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ПІДПИСУЙТЕСЬ НА НАШ YOUTUBE КАНАЛ

та дивіться першими нові відео від «Слово і діло»
Поділитися: