Справа Держінвестпроекту: повідомили про підозру водію Каськіва

Читать на русском
У справі Держінвестпроекту десятому учаснику злочину повідомлено про підозру. Це колишній водій і помічник Каськіва.

Національне антикорупційне бюро 24 липня повідомило про підозру колишньому водієві Владислава Каськіва. Він став десятим фігурантом справи про розкрадання в Державному агентстві з інвестицій та управління національними проектами України.

Як пише «Слово і Діло», про це йдеться у повідомленні відомства.

У справі Каськіва призначать нових суддівЗахист екс-керівника Держагентства з інвестицій та управління національними проектами Владислава Каськіва оголосив відвід двом суддям.

Водієві, який одночасно був помічником Каськіва, закидають участь у злочинній організації з метою заволодіння бюджетними коштами в особливо великому розмірі (ч.1 ст.255, ч.4 ст.28 ч.5 ст.191 Кримінального кодексу). За версією слідства, він відкривав банківські рахунки, які використовувалися для відмивання грошей.

За даними слідства, у 2012 році з державного бюджету України виділили понад 500 млн грн для реалізації низки національних проектів. Зокрема, проектів «Якісна вода», що передбачав встановлення в найбільших містах України автоматів із розливу питної води, та «Олімпійська надія-2022», за яким мали бути зведені інфраструктурні об’єкти для проведення зимових олімпійських ігор в Україні.

Зазначені проекти так і не були реалізовані.

Загалом, у вчиненні згаданого кримінального правопорушення НАБУ і САП підозрюють десять осіб.

Досудове розслідування за наведеними фактами детективи НАБУ розпочали у жовтні 2016 року після передачі відповідних матеріалів від Головного слідчого управління Національної поліції України.

Хочете обговорити цю новину? Долучайтеся до телеграм-чату CHORNA RADA.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: