«Нафтогаз» через суд вимагає від Кабміну понад 6 мільярдів

Читать на русском
НАК Нафтогаз України подала до Господарського суду Києва позов до уряду про відшкодування збитків у розмірі 6,6 мільярда гривень.

НАК «Нафтогаз України» подала до Господарського суду Києва позов до уряду про відшкодування збитків у розмірі 6,6 мільярда гривень, які виникли в четвертому кварталі 2015 року через відмову Кабміну створити механізм і джерела компенсації виконання компанією спеціальних зобов'язань із поставки газу.

Про це в середу, 7 листопада, повідомляє «Слово і Діло» з посиланням на «Інтерфакс-Україна».

«Північний потік-2»: чи врятують транзитні гарантії від РФНафтогаз готує новий позов через Північний потік-2 та розраховує отримати компенсацію, якщо транзит газу через України буде зупинений.

Згідно з проектом проспекту емісії єврооблігацій НАК, керівництво «Нафтогазу» на основі власних неаудованих розрахунків оцінює суму необхідної компенсації по ПСО за період із 1 жовтня 2015 року до 30 червня 2018 року більш ніж у 102,9 млрд грн. Із цієї суми 80,8 млрд грн становить упущена виручка «Укргазвидобування», 7 млрд грн пов'язані з формуванням резервів за поганими боргами, а 5,1 млрд грн – збитки.

Компанія нагадала, що в 2017 році в адміністративному суді оскаржила відмову уряду створити механізм і джерела компенсації збитків за ПСО й того ж року виграла ці справи в судах першої інстанції та апеляції. Згідно з проспектом, Кабмін подав касацію до Верховного суду. Дата слухань поки не відома.

Раніше «Нафтогаз» назвав нові ціни для населення.

Також нагадаємо, Коболєв назвав суму заборгованості облгазів перед «Нафтогазом».

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: