Коболєв назвав суму заборгованості облгазів перед «Нафтогазом»

Читать на русском
Коболєв повідомив, що спроб говорити з Фірташем безпосередньо у нього не було, але він спілкувався з менеджментом бізнесмена.

Глава правління НАК «Нафтогаз України» Андрій Коболєв повідомив, що борги облгазів перед компанією становлять близько $2 млрд.

Про це він розповів в інтерв'ю інтернет-виданню LB.ua, пише Слово і Діло.

«Облгази, на секундочку, сумарно винні «Нафтогазу» приблизно $2 млрд. Ця цифра дуже добре кореспондується з тією цифрою, яку зараз намагається отримати переговорна команда від МВФ», - сказав він.

За його словами, приблизно 75% облгазів контролює бізнесмен Дмитро Фірташ.

«Якби пан Фірташ розрахувався з «Нафтогазом», то частина з цих $2 млрд ми заплатили б в бюджет. Можливо, і МВФ не потрібен був би?»- припустив Коболєв.

Глава НАК додав, що борг доведений і визнаний «з обох сторін», але облгази не розраховуються.

Ціна на газ для українців зросла: що раніше обіцяли політикиУкраїнці з 1 листопада платитимуть за газ на 23,5 відсотки більше. Що раніше з приводу вартості газу обіцяли політики, розбиралося Слово і Діло.

Ми судимося з ними, але перспективи в судах немає, так як вони нічим значущим не володіють, додав він.

«Роги і копита» простіше кажучи. Рано чи пізно вся ця піраміда просто завалиться. Прийдуть люди Фірташа і скажуть, що їм нема чого віддавати», - сказав він.

Коболєв також повідомив, що спроб говорити з Фірташем безпосередньо у нього не було, але він спілкувався з менеджментом бізнесмена.

«Прийшов до висновку, що це просто марно. У цих людей діяльність спрямована не на бізнес, а на схеми 90-х», - резюмував глава Нафтогазу.

Раніше, Коболєв додав, що «Нафтогаз» вітає рішення уряду щодо підвищення ціни на газ в Україні, тому що воно важливе для продовження співпраці з МВФ, обслуговування зовнішніх боргів.

Глава «Нафтогазу» також зазначив, що поки не бачив остаточної версії постанови уряду про підвищення ціни на газ.

Що раніше з приводу вартості газу обіцяли політики – в нашому огляді.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: