У «Нафтогазі» озвучили нові цифри про стягнення пені з «Газпрому»

Читать на русском
НАК Нафтогаз переплати російського Газпрому за транзит газу зараховує в рахунок погашення пені за рішенням арбітражу.

«Нафтогаз» уже два місяці поспіль стягує з Газпрому» по 9 мільйонів доларів переплати за транзит газу в рахунок погашення пені, яка нараховується на заборгованість російської компанії відповідно до арбітражного рішення за транзитним контрактом.

Як інформує «Слово і Діло», про це повідомив головний виконавчий директор «Нафтогазу» Юрій Вітренко Facebook у середу, 24 жовтня.

«Нафтогаз» почав новий арбітраж у спорі з «Газпромом»Українська компанія вимагає від російської компенсувати, мінімум, 110 мільйонів доларів за відмову постачати газ.

«До речі, на додачу до $2,1 мільярда, які відповідно до рішення арбітражу ми вже зняли з «Газпрому» у вигляді газу, ми також уже зняли з «Газпрому» $18 мільйонів грошовими коштами. Вже два місяці поспіль ми стягуємо з Газпрому» коштами $9 мільйонів», – написав він.

Нагадаємо, наприкінці лютого Стокгольмський арбітражний суд задовольнив вимоги «Нафтогазу», зобов'язавши «Газпром» виплатити українській компанії $4,63 млрд за недопоставку газу за транзитним договором. З урахуванням боргу української сторони за поставлений газ близько $2,1 млрд, російська компанія залишилася винна $2,56 млрд.

На заборгованість «Газпрому» щодня нараховується пеня в розмірі $500 тисяч. На початку вересня розмір нарахованої пені перевищив $100 млн.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: