НАБУ вивчить документи приватної фірми у справі «Чорноморнафтогазу»

Читать на русском
Національне бюро отримало тимчасовий доступ до документів компанії, яка фігурує в справі Чорноморнафтогазу.

Детективи Національного антикорупційного бюро отримали тимчасовий доступ до документів ПрАТ «Пласт» у межах кримінального провадження про можливе нанесення збитків ПАТ «Державне акціонерне товариство «Чорноморнафтогаз».

Про це йдеться в рішенні Солом'янського районного суду міста Києва, повідомляє «Слово і Діло».

За версією слідства, екс-голова правління «Чорноморнафтогазу» Сергій Головін шляхом зловживання своїм службовим становищем в інтересах ПрАТ «Пласт» завдав шкоди підприємству в сумі 12 мільйонів гривень. Як зазначав у клопотанні детектив, між ПрАТ «Пласт» і «Чорноморнафтогазом» був укладений договір про спільну діяльність. Згідно з угодою, «Пласт» вносить у спільну діяльність грошовий внесок, вартість якого становить 71,64 млн грн. Своєю чергою «Чорноморнафтогаз» вносить у спільну діяльність право користування об'єктами Архангельського газового родовища, а також право користування об'єктами Стрілкового газового родовища, які оцінені в 47,76 млн грн.

За словами детектива, на виконання одного з договорів на Стрілковому газовому родовищі було видобуто 52230,933 тис. куб. м природного газу та ПрАТ «Пласт» отримано 60% прибутку від його реалізації. Водночас за позовом заступника генерального прокурора зазначені договори були визнані недійсними через низку порушень його умов. Зазначений договір був укладений без узгодження з НАК «Нафтогаз України», оскільки вартість газових родовищ перевищувала 10 млн грн. Також «Пласт» не вніс грошовий внесок у розмірі 71,64 млн грн і порушив інші умови договору.

Крім того, детектив зазначив, що під час досудового розслідування Національним бюро отриманий тимчасовий доступ до документів Господарського суду Київської області. Під час їх вивчення була виявлена відсутність оригіналу договору про спільну діяльність між фірмою «Пласт» і «Чорноморнафтогазом», а також копія зазначеного договору на 9 аркушах, завірена печаткою компанії й підписом голови правління. У зв'язку з цим НАБУ просило надати тимчасовий доступ до документів ПрАТ «Пласт». Суддя клопотання задовольнив.

Нагадаємо, НАБУ обшукало представника фірми Moston Properties у справі «Укргазвидобування». Раніше САП відмовили в забезпеченні позову за контрактом «Укргазвидобування» з офшором.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: