«Нафтогазу» дозволили залучити зовнішній кредит – ЗМІ

Читать на русском
Уряд погодив залучення Нафтогазом зовнішнього кредиту на суму до 1 мільярда доларів, повідомили ЗМІ.

Кабінет міністрів України погодив залучення «Нафтогазом України» зовнішнього кредиту на суму до 1 мільярда доларів за рахунок випуску та розміщення облігацій.

Як передає «Слово і Діло», про це в середу, 24 жовтня, пише «РБК-Україна» з посиланням на відповідні документи.

Уряд вирішив забрати в «Нафтогазу» 90% прибуткуКабінет міністрів на засіданні в п'ятницю, 19 жовтня, ухвалив рішення скерувати до бюджету 90 відсотків прибутку Нафтогазу.

Зазначається, що Кабмін погодив умови залучення «Нафтогазом» довгострокового зовнішнього кредиту від компанії Condor Finance PLC, який фінансуватиметься за рахунок випуску та розміщення цією компанією облігацій участі в кредиті. Зокрема, основна сума кредиту становитиме до 1 млрд дол. включно.

Співорганізаторами випуску й розміщення облігацій визначені Citigroup Global Markets Limited і Deutsche Bank AG. Зовнішній кредит залучається для загальних корпоративних цілей, в тому числі для погашення наявної фінансової заборгованості та фінансування капітальних витрат. Кредитна угода розрахована на п'ять років, загальний розмір комісій і витрат (у тому числі на юридичних радників) складе до 4,1 млн дол.

Як повідомлялося, «Нафтогаз» просить Кабмін розробити план дій на випадок зупинки транзиту газу.

Також ЗМІ повідомляли, що «Нафтогаз» попросив у Кабміну понад 230 млрд грн бюджетної підтримки. В компанії такі заяви назвали дезінформацією.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: