УПЦ МП вважає неможливою свою участь в об'єднавчому соборі

Читать на русском
Українська православна церква Московського патріархату вважає неможливою свою участь в об’єднавчому соборі.

Українська православна церква Московського патріархату вважає неможливою свою участь в об’єднавчому соборі.

Як пише «Слово і Діло», про це йдеться у матеріалі церковного агентства Orthodoxia.info, яке наводить слова очільника прес-служби Київського митрополита (МП) Онуфрія архієпископа Ніжинського Климента.

Представник Московського патріархату наголосив, що не бачить можливості брати участь в створенні єдиної української церкви.

Климент також вважає сюрреалізмом рішення Константинополя про скасування документу, яким запроваджувався Московський патріархат на території України, а саме рішення від 1686 року.

Нагадуємо, Константинопольський патріарх Варфоломій висловив думку, що Україна має право на автокефалію своєї церкви, а також закликав Російську православну церкву (РПЦ) визнати право українців на це.

Раніше Парубій анонсував, коли відбудеться об’єднавчий собор церков.

Нагадаємо, 11 жовтня Вселенський патріархат у Константинополі погодився надати автокефалію Українській православній церкві й вирішив скасувати анафему предстоятелю Української православної церкви Київського патріархату Філарету.

Також Константинопольський патріархат скасував акт про передачу території України під адміністрацію Російської церкви, й відтоді в Україні не існує УПЦ Московського патріархату.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: