УПЦ МП подала три позови через томос

Читать на русском
Станом на 30 жовтня 2018 року в розпорядженні суду є три таких позовних заяви від різних позивачів.

До Верховного суду України подали три позови про скасування постанови Верховної Ради про підтримку звернення президента Петра Порошенка до Вселенського патріарха про надання томосу про автокефалію Українській православній церкві.

Про це йдеться в заяві прес-служби суду, пише «Слово і Діло».

Чи отримає Україна томос та як це вплине на президентські рейтинги?У Стамбулі триває засідання Синоду Константинопольського патріархату щодо надання Українській православній церкві автокефалії.

«Станом на 30 жовтня 2018 року в розпорядженні суду є три таких позовних заяви від різних позивачів. Дві з них будуть розглянуті в порядку спрощеного позовного провадження ... Ще одна справа призначена до розгляду в судовому засіданні з викликом сторін», - йдеться в заяві.

Позови подані від імені релігійної громади УПЦ Московського патріархату при храмі на ім'я Святителя Миколая Бердянської єпархії, Городницького Свято-Георгіївського чоловічого ставропігійного монастиря і єпископа Макарівського Вікарія Київської митрополії намісника Десятинного монастиря Різдва Пресвятої Богородиці міста Києва УПЦ МП.

Нагадаємо, в УПЦ МП пропонують відлучити від церкви Вселенського патріарха.

Раніше повідомлялося, Порошенко гарантував захист священиків та вірних УПЦ МП.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ПІДПИСУЙТЕСЬ НА НАШ YOUTUBE КАНАЛ

та дивіться першими нові відео від «Слово і діло»
Поділитися: