У Філарета закликали почати підготовку об'єднавчого Собору

Читать на русском
Київський Патріархат закликає ієрархів УАПЦ і залучених до процесу єднання ієрархів Московського Патріархату в Україні приступити до підготовки Надзвичайного Об'єднавчого Собору.

Київський Патріархат закликає ієрархів УАПЦ і залучених до процесу єднання ієрархів Московського Патріархату в Україні приступити до підготовки Надзвичайного Об'єднавчого Собору.

Про це йдеться в оприлюдненій в п'ятницю, 12 жовтня, заяві Київської Патріархії, передає «Слово і Діло».

Чи отримає Україна томос та як це вплине на президентські рейтинги?У Стамбулі триває засідання Синоду Константинопольського патріархату щодо надання Українській православній церкві автокефалії.

«Завданням цього Собору є ухвалити рішення про церковну єдність, обрати Предстоятеля єдиної помісної автокефальної УПЦ, який від її імені отримає Патріарший і Синодальний Томос про автокефалію УПЦ», – ідеться в заяві.

В УПЦ КП заявили, що розраховують на те, що новообраний Предстоятель єдиної помісної церкви отримає ранг Патріарха.

«Ми очікуємо, що беручи до уваги всі обставини – давність історії, плідну діяльність, велике число єпископату, духовенства й вірян, монастирів і духовних шкіл, інші чинники – Патріаршим і Синодальним Томос також буде всеправославно затверждена гідність Патріарха за Предстоятелями помісної УПЦ», – відзначається в тексті.

Київський Патріархат закликає єпископат, духовенство та вірних УАПЦ, як і єпископат, духовенство та вірних Московського Патріархату, підтримати процес об'єднання українського православ'я.

Нагадаємо, на засіданні Синоду Константинопольського патріархату 11 жовтняухвалили рішення продовжити процедуру надання томосу про автокефалію Української православної церкви. Таким чином, була офіційно запущена процедура надання автокефалії Українській церкві. Перед цим в УПЦ КП заявили, що Священний Вселенського патріархату зняв анафему з патріарха Філарета, а також ухвалив рішення про визнання незаконним анексії Київської митрополії в 1686 році. Цю інформацію підтвердив сам Філарет.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: