Кабмін затвердив п'ять ключових змін у системі охорони здоров'я

Читать на русском
Запропонований Міністерством охорони здоров'я пакет законодавчих ініціатив передбачає п'ять принципових змін у системі охорони здоров'я.

Уряд затвердив пакет законопроектів стосовно державних фінансових гарантій в сферах надання медичних послуг та медикаментів

Рішення було ухвалено на засіданні Кабінету Міністрів, передає «Слово і Діло».

«Проекти законів передбачають п'ять дуже принципових змін. Перше: надання гарантованого пакету медичних послуг та лікарських засобів, які щорічно можна покривати державними коштами. Друге: виплати стануть персоналізованими», - зазначила в. о. міністра охорони здоров'я Уляна Супрун.

За її словами, гроші будуть надаватися персонально людині, а не лікарні.

«Третє: ми переходимо на міжнародні медичні протоколи лікування та діагностики. Четверте: ми повертаємо педіатрію на першу ланку, щоб у дітей були свої педіатри. П'яте: через зміни у фінансуванні ми забезпечуємо гідну зарплату для медичних працівників», - додала вона.

Нагадаємо, з 1 квітня в Україні стартувала програма «Доступні ліки», яка передбачає адресне відшкодування державою вартості ліків для хворих на серцево-судинні захворювання, бронхіальну астму й цукровий діабет II типу.

За словами Супрун, в програмі «Доступні ліки» будуть задіяні понад 1400 аптек.

ПІДПИСУЙТЕСЬ У GOOGLE NEWS

та стежте за останніми новинами та аналітикою від «Слово і діло»
Поділитися: