Посли країн G7 підтримують реформу охорони здоров'я в Україні, запропоновану Супрун

Читать на русском
Посли країн G7 висловлюють свою підтримку реформи охорони здоров'я в Україні, запропоновану виконуючим обов'язки міністра охорони здоров'я Уляною Супрун.

Посли країн G7 висловлюють свою підтримку реформи охорони здоров'я в Україні, запропоновану виконуючим обов'язки міністра охорони здоров'я Уляною Супрун.

Про це йдеться у заяві послів країн G7, яку оприлюднила прес-служба посольства Італії в Україні в понеділок, 10 квітня, передає «Слово і Діло».

«Ми, посли країн «Великої сімки», недавно зустрілися з виконуючим обов'язки міністра охорони здоров'я, і хочемо підкреслити нашу підтримку плану реформи охорони здоров'я», - йдеться в заяві послів.

У заяві наголошується, що ухвалення цього плану реформ, який визначає державні гарантії фінансування застрахованих медичних послуг і лікарських засобів через Національну службу охорони здоров'я України, є ознакою того, що Україна готова і зобов'язана просуватися вперед по шляху реформ, в сфері охорони здоров'я і боротьби з корупцією, в інтересах своїх громадян.

Посли країн «Великої сімки» вважають, що законодавство, пов'язане з реформою охорони здоров'я, є важливим кроком на шляху зміни взаємодії українських громадян з державною медичною системою у кращу сторону для забезпечення того, щоб вони отримували необхідні їм послуги.

Швейцарія вкладе кошти в українські медичні проектиШвейцарія виділить 2,6 млн франків на запровадження медичної реформи в деяких областях України.

«Під управлінням нинішнього керівництва вже досягнуто багато... Зокрема, підзвітність і громадський нагляд привели до підвищення прозорості, хоча ще належить виконати велику роботу. Тому ми висловлюємо нашу надію на те, що доктор Супрун і її команда в Міністерстві охорони здоров'я отримають можливість продовжити свою роботу з реформування охорони здоров'я в Україні, в тому числі шляхом прийняття вищезгаданого законодавства», - йдеться у заяві.

Раніше повідомлялось, що в Україні створять «медичне» ProZorro.

Нагадаємо, раніше експерт розповів «Слову і Ділу» що зміниться для українців після проведення медичної реформи в Україні.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: