Супрун розповіла, як зміниться системи охорони здоров'я після реформ

Читать на русском
За три роки обсяг фінансування системи охорони здоров'я буде збільшений з 25 до 85 млрд грн.

З 2017 по 2020 роки обсяг фінансування системи охорони здоров'я буде збільшений з 25 до 85 млрд грн.

Про це розповіла в. о. міністра охорони здоров'я України Уляна Супрун, виступаючи в ефірі 5 каналу, передає «Слово і Діло».

За словами Супрун, в країні накопичилося досить багато міфів щодо реформи, які необхідно розвінчувати, аби продемонструвати ефективність вжитих заходів.

«Ті, хто боїться, я думаю, не розуміють до кінця, як вона змінюватиметься. Є дуже багато міфів, які розкручують і на медійному просторі, і ті, хто проти реформи. Але коли ми зможемо донести до всіх лікарів, як воно буде, я думаю, що вже не будуть боятися», - заявила вона.

У той же час Супрун зазначила, що «дуже багато серед медичної спільноти медиків, лікарів, медсестер та інших працівників, які чекають ці реформи».

Супрун скаржиться на агітацію проти медреформиМіністерство охорони здоров'я отримує повідомлення з інформацією про акції проти медичної реформи.

«Вони розуміють, як воно зміниться, вони знають, що для них це буде захист, вони матимуть своїх пацієнтів і надаватимуть їм допомогу. Головні лікарі та медичні заклади будуть зацікавлені у тих лікарях, які більш популярні та надають якіснішу допомогу, тому що ті матимуть за собою всіх своїх пацієнтів. У лікарів буде вибір. Ті лікарі, які матимуть своїх пацієнтів, вони зможуть обирати, де працювати», - зазначила Супрун.

Відомо, що з наступного року Міністерство охорони здоров'я має намір запровадити видачу електронних рецептів в Україні.

Нагадаємо, раніше Супрун закликала українців починати пошуки сімейних лікарів.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: