Супрун назвала розмір заборгованості перед медиками

Читать на русском
Супрун також звернула увагу, що у лікарів, з якими підписані декларації, зарплати втричі більші, ніж були.

На погашення заборгованості із зарплати медпрацівникам потрібно півтора мільярда гривень.

Про це у вівторок, 30 жовтня, заявила в. о. міністра охорони здоров'я Уляна Супрун, повідомляє «Слово і Діло».

Які теми хвилюють в.о. міністра охорони здоров'я СупрунУляна Супрун за більш ніж два роки виконала лише третину своїх обіцянок. Її улюблена тема – забезпечення ліками та вакцинами.

«Через резерв і через деякі кошти, які були в резерві Національної служби здоров'я України, ми вже розподіляємо 1,4 мільярда гривень. Це потрібно для того, щоб закрити 90% всіх боргів, що є, до кінця року», - зазначила очільниця МОЗ.

За її словами, є області, які вклалися в субвенцію, тому у них немає заборгованості, а є й інші, які «роками не роблять ніякої оптимізації, не змінюють свою відповідальність перед своїми медпрацівниками». Зокрема, за її словами, щороку така заборгованість є в Івано-Франківській області.

Супрун також звернула увагу, що у лікарів, з якими підписані декларації, зарплати втричі більші, ніж були.

«Коли наступного року всі лікарні автономізуються й перейдуть на нову систему фінансування, будемо платити за медичну послугу. Лікарні будуть самі вирішувати, які зарплати повинні бути у медперсоналу. Лікарні звільнять від тарифної сітки, тому самі будуть вирішувати розміри зарплат. Припускаємо, що в 2020-1021 року вже не буде такого явища, як заборгованість із зарплат лікарів, адже не буде субвенцій, і кожна лікарня фінансуватиметься шляхом надання послуг і сама розподілятиме свої кошти», - пояснила в. о. голови МОЗ.

Раніше Супрун виступила за поліцейський супровід для медпрацівників.

Також нагадаємо, стала відома зарплата Супрун за вересень.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: