У РПЦ відреагували на підписання угоди Порошенком та Варфоломієм

Читать на русском
РПЦ знову проти. Цього разу під критику потрапило підписання угоди про співпрацю між президентом України Петром Порошенком та Вселенським патріархом Варфоломієм.

У Російській православній церкві заявили, що підписання угоди про співпрацю між президентом України Петром Порошенком та Вселенським патріархом Варфоломієм – «політичний крок» і перебуває «поза канонічним полем».

Як пише «Слово і Діло», про це заявив голова відділу зовнішніх церковних зв'язків Московського патріархату, митрополит Волоколамський Іларіон, пише «ТАСС».

«Останні кроки і рішення патріарха Варфоломія, включаючи підписання угоди, перебувають поза канонічним полем, виключно у політичній площині. Виконуючи замовлення з-за океану, спрямоване на ослаблення і розчленовування єдиної Російської церкви, патріарх Варфоломій поспішає виконати це замовлення», - заявив Іларіаон.

Він також заявив, що Варфоломій «протиставив себе канонічному світовому православ'ю і вже не може претендувати на роль всесвітнього координатора для інших православних церков».

Як відомо, у суботу президент Петро Порошенко і Вселенський патріарх Варфоломій підписали угоду про співпрацю та взаємодію між Україною та Вселенським патріархатом

Нагадаємо, 11 жовтня Вселенський патріархат у Константинополі погодився надати автокефалію Українській православній церкві і вирішив скасувати анафему предстоятелю Української православної церкви Київського патріархату Філарету.

Також, Константинопольський патріархат скасував акт про передачу території України під адміністрацію Російської церкви й відтоді в Україні не існує УПЦ Московського патріархату.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

***
Редакція «Слово і Діло» може не поділяти точку зору автора. Редакція не відповідає за достовірність та тлумачення наведеної інформації і виконує винятково роль носія.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: