Порошенко та патріарх Варфоломій підписали угоду про співпрацю

Читать на русском
Петро Порошенко і Вселенський патріарх Варфоломій підписали в Туреччині угоду про співпрацю.

Президент України Петро Порошенко і Вселенський патріарх Варфоломій підписали в Туреччині угоду про співпрацю між Україною і Вселенським патріархатом.

Трансляція підписання угоди велася на сторінці президента в Facebook, пише Слово і Діло.

«Угода, яку ми сьогодні підписали, завершує цей процес (створення Української автокефальної православної церкви), створює всі умови для того, щоб процес надання, точніше підготовки до Собору, процес надання Томосу, було проведено абсолютно в чіткій відповідності до канонів православної церкви», - зазначив Порошенко.

Порошенко додав, що відтепер 3 листопада є історичним днем.

До яких церков ходять українці: як змінювалася релігійна прихильність населення останні п’ять роківБільшість українців ще не визначилися з питанням, хто міг би очолити помісну церкву в Україні, хоча 54 відсотки виступають за автокефалію.

«Я впевнений, що рішення про автокефалію призведе до єдності та об'єднання всіх православних в Україні», - зазначив Вселенський патріарх Варфоломій після підписання угоди.

Нагадаємо, 11 жовтня Вселенський патріархат у Константинополі погодився надати автокефалію Українській православній церкві і вирішив скасувати анафему предстоятелю Української православної церкви Київського патріархату Філарету.

Також, Константинопольський патріархат скасував акт про передачу території України під адміністрацію Російської церкви й відтоді в Україні не існує УПЦ Московського патріархату.

Як змінювалася релігійна прихильність населення останні п’ять років – за посиланням.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: