З'ясувалося, коли Порошенко зустрінеться з патріархом Варфоломієм

Читать на русском
Під час найближчого візиту до Туреччини (3-4 листопада) президент України Петро Порошенко зустрінеться із Вселенським патріархом Варфоломієм.

Під час найближчого візиту до Туреччини (3-4 листопада) президент України Петро Порошенко зустрінеться із Вселенським патріархом Варфоломієм.

Про це в ефірі 5 каналу повідомила представник представник президента у Верховній Раді Ірина Луценко, пише «Слово і Діло».

«Президент полетів на комісію «Україна - Туреччина», але він здійснить візит до Вселенського патріарха. Президент зробив все, що міг до цього моменту. Тепер залишилося тільки одне - церкви в Україні повинні об'єднатися добровільно, вибрати собі митрополита, якому Варфоломій особисто передасть цей томос», - зазначила Луценко.

Луценко висловила впевненість, що Вселенський патріарх Варфоломій особисто приїде в Україну для вручення томосу.

Раніше повідомлялося, що 3 і 4 листопада Петро Порошенко з робочим візитом відвідає Туреччину. Зазначалося, що порядком денним заходу передбачено обговорення ключових питань двостороннього політичного діалогу, сучасного стану і перспектив розвитку українсько-турецького співробітництва в торговельно-економічній, науково-технічній, оборонно-промислової, енергетичної, транспортної, культурно-гуманітарній, освітній та туристичній сферах. Президент України проведе окремі переговори з президентом Турецької Республіки Реджепом Тайіпом Ердоганом.

Нагадаємо, патріарх Варфоломій відповів на реакцію РПЦ щодо автокефалії.

Відзначимо, Ердоган подарував Порошенку іменний торт.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: