В ООН заявили, що Донбас на порозі екологічної катастрофи

Читать на русском
В ООН наполягають на тому, що захист навколишнього середовища повинен стати частиною зусиль із запобігання конфліктам і стратегій з підтримки миру.

Військові дії на території Донецької та Луганської областей завдають серйозної екологічної шкоди Україні.

Про це повідомляють експерти Програми ООН із навколишнього середовища (ЮНЕП), пишуть «Новини ООН» у вівторок, 6 листопада, передає «Слово і Діло».

За даними експертів, в результаті конфлікту на Донбасі зруйновані екосистеми на території щонайменше в 530 тисяч га, в тому числі в 18 природних заповідниках загальною площею в 80 тисяч га. Крім цього, постраждало 150 тисяч га лісів - до сих пір на території, прилеглій до зони бойових дій, палахкотять 12 тисяч лісових пожеж.

Також повідомляється, що в регіоні знаходиться 5,5 тисячі промислових підприємств і об'єктів інфраструктури, які в разі пошкодження стануть джерелом значної шкоди для навколишнього середовища.

«Донбас перебуває на порозі екологічної катастрофи, причина якої - забруднення повітря, ґрунту та води в результаті розривів великої кількості боєприпасів і затоплення промислових підприємств. Необхідно терміново провести оцінку екологічного збитку, викликаного збройним конфліктом, і звести його до мінімуму», - зазначила експерт ЮНЕП Лейла Урекенова.

В ООН наполягають на тому, що захист навколишнього середовища повинен стати частиною зусиль із запобігання конфліктам і стратегій з підтримки миру.

Раніше президент Петро Порошенко запросив турецьких миротворців на Донбас.

Також нагадаємо, Франція і Німеччина зробили заяву по збитому на Донбасі безпілотнику.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: